Екофест „Копринка ’2014“ събира „зелената” младеж

 Екофест „Копринка ’2014“ събира „зелената” младеж | StandartNews.com

Стара Загора. Традиционният екоестивал отново ще събере на яз. „Копринка" младежта със „зелени" идеи и инициативи. Инициатор на ежегодната проява е младежкият център за развитие „Взаимопомощ" в Града на розите, който обединява различни дейности с екологична насоченост. Скаутите от региона ще посрещнат и много свои приятели - чуждестранни доброволци и млади хора от страната. Фестът ше стартира с киновечер на екофилми още в петък и ще продължи през двата дни на уикенда.

Съботният предиобяд е посветен на почистването на язовирната стена на „Копринка". След това владите хора ще се отзата на забавления и развлечение. Предвидени са демонстрация на скаутски умения и полезни дейности за ушите, очите и всички сетива – от траш-арт, ходене по въже и конна езда до спортни дейности и компостиране в домашни условия.

В съботната вечер на т.н. металска поляна ще има и дискотека под звездите, ако позволи времето. Ще свирят куп рок-банди като Алигаторите, Adventure, Afferdown, Inspirationq Riwer of Flamews и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай