699 евро за бижуто Galaxy S6

699 евро за бижуто Galaxy S6 | StandartNews.com

Новият флагман на Samsung също има версия с извит екран, батерията вече не се сменя

"Най-красивият смартфон в историята на Samsung". Такова определение даде изпълнителният директор на компанията Джей Кей Шин за новия флагман Galaxy S6, който бе представен на Световния мобилен конгрес в Барселона. И едва ли някой би могъл да поспори с него. Флагманът на южнокорейците, както и версията му Galaxy S6 Edge, ще се появят на пазарите в 20 страни още на 10 април. Засега обаче не се знае кога ще бъде премиерата им в България. В Барселона от компанията не разкриха и цените на смартфоните, но сайтът Sammobile се добра до тях, като цитира официален представител на Samsung. В Европа препоръчителната цена на Galaxy S6 без договор ще бъде 699, 799 и 899 евро в зависимост от модификацията. Galaxy S6 Edge пък ще се предлага с по 150 евро по-скъпо за вариантите с 32, 64 или 128 GB.

И двата модела са направени изцяло от метал и стъкло, което е огромна стъпка в добра посока за корейците, чиито телефони досега се асоциираха с пластмаса, оставяща доста "евтино" усещане. Galaxy S6 има плосък дисплей, метална рамка и е покрит със стъкло от двете страни. Единствената разлика между него и Galaxy S6 Edge е, че вторият има извити краища на дисплея си, подобно на Galaxy Note Edge, но тук извивката е и в двата края на екрана.

Естествено, фокусът не е само в дизайна и както обикновено Samsung са оборудвали телефоните си със спецификации от най-висок клас. Двата модела имат осемядрени Samsung Exynos процесори, 3GB RAM памет, 32, 64 или 128GB вътрешна памет и 5,1-инчови QHD дисплеи. Двете камери на телефоните са с бленда f/1.9, като предната е с 5MP сензор, а основната е 16MP и оптична стабилизация на изображението.

Новият сензор за пръстови отпечатъци на компанията не изисква провлачването на пръста, сензорът за пулс е с инфрачервена технология, а батерията може да се зарежда безжично, като се поддържат стандартите Qi и PMA.
Нещата, които Galaxy S6 моделите губят спрямо предшествениците си, могат да се окажат доста важни за някои потребители. Слотът за microSD карта е изчезнал, както и възможността да се сменя батерията на устройството. Очевидно подходът този път е по-семпъл, тъй като телефоните идват с 40% по-малко предварително записани програми и функции, доста по-изчистени менюта и вече споменатия много по-добър дизайн.

Като цяло Samsung са свършили повече от добра работа с новите си устройства. За първи път от много време корейците могат да се похвалят с дизайн, който е в крак с най-големите им конкуренти, включително и Apple и HTC.

Въпреки че Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge бяха звездите на шоуто на Samsung в Барселона, компанията обяви още нещо интересно - най-новата си услуга за мобилни плащания. Samsung Pay дава на потребителите възможност да осъществяват сигурни мобилни плащания в редица търговски обекти. За тази цел Samsung комбинира Near Field Communication (NFC) и нова патентована технология, наречена Magnetic Secure Transmission (MST), за да повиши достъпността на мобилните плащания за търговци и потребители. От Samsung добавят, че си партнират с водещи мрежови оператори за разплащания като MasterCard и Visa.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай