6 000 лв. заплата ще взима шефката на НАП

Увеличението е свързано с повишаване разходите за персонал в бюджетните организации

6 000 лв. заплата ще взима шефката на НАП | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова ще е с по-висока основна месечна заплата, считано от началото на тази година.

Увеличението е свързано с повишаване разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г., стана ясно от решение на Министерски съвет (МС) днес. Към момента заплатата на Димитрова бе 5500 лв..

Ръстът в заплатите в публичната сфера е 10%, което означава, че шефката на НАП вече ще взима поне 6 хил. лв. месечно.

От съобщението на правителствената информационна служба става ясно, че изпълнителният директор ще получава по-голяма заплата заради "водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги".

Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта на изпълнителния директор на агенцията са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай