40 обгазени под прозорците на Аврамова(ОБНОВЕНА)

Перничани опитаха да нахлуят в регионалното министерство

40 обгазени под прозорците на Аврамова(ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

ФОТО: БГНЕС

  • Перничани опитаха да нахлуят в регионалното министерство

Опит да нахлуят в регионалното министерство направиха членове на инициативния комитет „Спаси Перник, по време на протеста си пред ведомството на Петя Аврамова. Митингуващите искат оставката й заради безводието в Перник.

ВИЖ ОЩЕ: Сблъсъци под прозорците на Аврамова

Около 13.00 часа протестиращите се опитаха и да нахлуят в сградата на регионалното министерство, което предизвика напрежение между митингуващите и органите на реда. Протестиращите счупиха входната врата на министерството.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на лютив спрей.

40 души са обгазени, те ще бъдат транспортирани до ИСУЛ, където има очна клиника. 6 линейки са мобилизирани, за да окажат помощ на пострадалите, съобщи бТВ. На място от Спешна помощ са оказали са помогнали на 30 души, като са им накапали капки в очите.

Двама полицаи пострадаха при сблъсъците. Единият от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Той е откаран в "Пирогов".

Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай