40 млн. лв. ще получи Царево за възстановяване след наводнението

Те се очакват до края на този месец

40 млн. лв. ще получи Царево за възстановяване след наводнението | StandartNews.com

Община Царево ще получи помощ след наводнението на 5 септември. До края на този месец ще бъде отпусната държавна помощ за 40 млн. лв. За възстановяване на разрушените инфраструктурни обкети, съобщи БНР.

 С тях ще започне ремонтът на 10 обекта, посочени за спешно изпълнение.

След като междуведомствена комисия, която беше формирана след наводненията в община Царево излезе с доклад за разрушенията и първоначални констатации за причините за тях, на заседание на Министерския съвет миналата седмица е взето решение за осигуряването на средства за аварийни ремонти - каза кметът на Царево Марин Киров: "Получихме постановлението на Министерски съвет. Средствата все още не са постъпили, но имаме готовност при постъпване да започнем изпълнението на обектите, тъй като за по-голямата част от тях вече има обществени поръчки, сключени са договори".

"Всъщност мостовете приоритетно трябва да започнем и до лятото да успеем да посрещнем един добър туристически сезон, за пътя между Лозенец и Царево и мостовете по него. Цялата сума имаме готовност да я реализираме незабавно, след като постъпи, тъй като ние сме си свършили работата и сме провели процедурите по обществените поръчки", обясни кметът на Царево.

С осигурените средства ще бъде извършен още ремонт на дерето в Кости, заради което често селото се наводнява при пороен дъжд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай