Спират да тестват учениците? Условието

Ако болните продължават да намаляват

Спират да тестват учениците? Условието | StandartNews.com

Има възможност за учене без тестване. Учениците над пети клас се връщат в училище. Това може да стане и без тестове. Условието е заболеваемостта да падне под 250 на 100 000 души. Вече има такива общини в България, предава Нова тв. 

Без задължителни тестове и без зелени сертификати - така 80 ученици от пети до седми клас се върнаха в училището в Калояново след едномесечен престой в къщи.

„Заболеваемостта в нашата община падна под 250 на 100 000 души и така имаме възможност днес да приемем всички ученици без тестване”, обясни директорът на ОУ „Иван Вазов” в Калояново Венелина Радулова.

Повече от половината родители на по-големите ученици все още са против те да бъдат тествани в училище. „Много от родителите имаха опасения, че ще се бърка в носа надълбоко. Няма такова нещо. Нямам опасения и даже, ако трябваше да се тестват децата, аз съм съгласна, за да е на училище”, обясни Елена Чемишанова.

В Сатовча големите ученици са изцяло присъствено. В Благоевград и Сандански остават на онлайн обучение заради все още високата заболеваемост.

„Много е трудно да се провеждат практически занятия от разстояние в професионалните гимназии. Когато колегата преподава онлайн, той показва на учениците, но не е същото”, смята директорът на ПГ по туризъм „Гоце Делчев” - Благоевград Димитрина Иванова.

До края на деня ще стане ясно дали и откога и по-големите ученици в Пловдив ще се върнат в класните стаи.

Вижте всички Новини от днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай