Петък,

От днес: Пишат дистанционно оценки на децата

От: СТАНДАРТ -
270
От днес: Пишат дистанционно оценки на децата
A
A
A

Учениците вече ще получат оценки дистанционно. От днес учителите не само ще преподават онлайн уроците, но и ще преписват децата като им поставят оценки. Как точно става изпитването решават учителите. Министерството на образованието няма да им дава указания.

ВИЖ ОЩЕ: Вълчев: Децата учат повече отколкото в час

Предложението е на министър Красимир Вълчев. То получи подкрепата от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование.

Дистанционното обучение стартира само с преговори, упражнения и обобщения. Успехът му позволи през втората седмица да се премине към предаване на нови уроци. Сега се добавя и поставянето на оценки, защото извънредното положение е до 13 май и децата трябва да имат нормален учебен процес.

По решение на Отрасловия съвет всички договорени трудови възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на дистанционно обучение ще бъдат изплатени. Но под условие: преподавателят да е имал 5 астрономически часа на ден дистанционно обучение 5 дни в седмицата. Преподавателите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

 

 

 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички