Петък,

Леден душ за родителите. Свързан е с частните уроци

От: Иван Влахлиев -
4327
Леден душ за родителите. Свързан е с частните уроци
A
A
A

Абитуриентите не са единствените, които се готвят за изпити през май. Освен тях и седмокласниците са подложени на Националното външно оценяване, което предстои след един месец. На голям процент от тях не им стига това, което са научили в училище и опират до  частни уроци.

Седмокласничките Симеона и Михаела прекарват почивните си дни в допълнителни уроци за предстоящото НВО.

"Частните уроци ми помагат доста в училище. Наваксвам материал и ме обогатяват", обясни Симеона.

"Материалът е по-лесен. Обясняват ми нещата много по-добре, отколкото в училище и ми помагат много", сподели Михаела пред "България он еър".

Най-притеснени са за втория модул от малката матура по математика, като разчитат на помощта на своя учител.

"Математиката винаги е била сравнително чужда за учениците, за съжаление. Тайната в преборването на втория модул е в повече практика и повече решаване на задачи", каза Симеон Радев, който преподава по предмета.

"Ако преди години децата в 7-и клас идваха лятото от 6-и за 7-и клас, за да се запознаят с нас, сега идват още в 5-и и 6-и клас на индивидуална подготовка", обясни своите впечатления Антоанета Ивановски, която е управител на образователния център.

Цената на обучение по български език и математика варира от 1500 до 2000 лева за двата предмета през цялата учебна година. В това се включват и пробните матури.

От образователния център са категорични, че подходът в допълнителните уроци трябва да бъде строго индивидуален спрямо потребностите на ученика и подчертават, че не заместват, а надграждат и затвърждават наученото в училище.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com