Вижте пачките на варненските лекари (СНИМКИ и ВИДЕО)

Намерени са над 1,6 милиона лева

Вижте пачките на варненските лекари (СНИМКИ и ВИДЕО) | StandartNews.com

Уникални снимки и видео с откритите във варненските лекари пачки и документацията, показа МВР. Както стана ясно преди малко шестима бяха арестувани в акция срещу издаването на фалшиви ТЕЛК-ове в морската столица.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ ОБИСКИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ

Задържани бяха участниците в 6-членна организирана престъпна група. Петима от тях са лекари, сред които и председателят на една от комисиите, шестият е брат на единия от медиците – сирийски граждани, които имат български семейства и гражданство.

ВИЖ ОЩЕ: Варненските телкаджии скатали 1,6 млн. лева

Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на посредници. Те уговаряли напълно здрави хора да получават пенсии и други облаги срещу заплащане от 1500 до 2000 лв. След предварителна уговорка и дадена конкретна парола ги пращали към лекарите от престъпната група. В случай, че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на инвалидност да е много висок. При обиските в двама от лекарите са намерени 20 000 лв., а в две банкови касети - 1 480 000 лв. и над 200 000 лв. В хода на разследването са разпитани 31 свидетели.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай