Разбиха схема за наркотици и рекет. МВР удари джакпот!

Престъпниците събирали "такса спокойствие" за разпространение на наркотици

Разбиха схема за наркотици и рекет. МВР удари джакпот! | StandartNews.com

Полицията е задържала група за рекет и изнудване в Бургас. Престъпниците събирали "такса спокойствие" за разпространение на наркотици, предаде БНТ.

"Четири лица в съучастие, съответно като помагачи са извършители и са осъществявали изнудване спрямо други със заплахи, касаещи тяхната телесна неприкосновеност, имущество и оказване на психологическо въздействие и тормоз", заяви Георги Чинев, ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас.

От прокуратурата разкриха какъв е бил механизмът на действие на престъпната група.

"Единият е предоставяне за продажба от тяхна страна на други лица, продажба на наркотични вещества и впоследствие, след като не може да се върне на време сумата от продажбата, започва налагане - ще използваме термина "на глоби", които глоби продължават продължително време и вторият начин - установяване от страна на обвиняемите на лица, които разпространяват наркотични вещества и съответно налагане на принуда върху тези лица от страна на получилите обвинение извършители да им заплащат така наречената "такса спокойствие", допълни старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай