Пуснаха на свобода Стайков-младши

Софийският районен съд пусна Стайко Стайков от ареста

Пуснаха на свобода Стайков-младши | StandartNews.com

Състав на Софийския районен съд пусна на свобода днес сина на алкохолния бос Миньо Стайков, предаде БНТ.

На Стайко Стайков бяха повдигнати две обвинения:  че противозаконно е попречил на органите на властта да изпълнят задълженията си и защото е подал сигнал с невярно съдържание на националния телефон 112.

Стайко Стайков беше арестуван, след като отказал да съдейства на полицията. Той се возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда той обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в автомобила, придружаван и от джип с охранители. След това пък позвънил спешния телефон, че е отвлечен.

Според съда Стайков-младши се е усъмнил в легитимността на проверяващите го полицаи, тъй като веднъж бил отвличан, но след като се уверил, че проверката е истинска, предал документите си,пише dir.bg. След това доброволно е бил отведен в полицейско управление без да оказва съпротива.

29-годишният Стайко Стайков е с обвинение за данъчни престъпления за близо 500 000 лева, като прокуратурата настояваше той да получи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" заради участие в организирана престъпна група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай