Причината за смъртта на детето от Варна

Направен е оглед на местопрестъплението

Причината за смъртта на детето от Варна | StandartNews.com

 

Родители нанесоха побой на 11-годишен, бил детето им във Варненско. Случаят е от 24 октомври във варненското село Червенци.

Предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, сочи категорично, че няма причинно-следствена връзка между побоя над 11-годишно дете и смъртта му три дни по-късно, каза районен прокурор Невена Илиева.

Тя посочи, че на 24 октомври е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 11-годишно дете. То се е прибрало вкъщи с травма на ръката, след което е отведено за преглед в болнично заведение. Там е установено, че детето има фрактура на китката и е оставено в здравното заведение за операция.

Направен е оглед на местопроизшествието още на 24 октомври, разпитани са всички деца, присъствали на мястото. Поводът за причиняване на телесната повреда е спречкване между две деца – едното на осем години е ударено от дете на 11 години, обясни Илиева. Бащата на по-малкото дете се е саморазправил с по-голямото, като инцидентът е станал в центъра на село Червенци.

Районният прокурор уточни, че на 27 октомври от болничното заведение е съобщено, че 11-годишното дете е починало. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта. Илиева обясни, че вещите лица са обяснили, че при починалото дете има наличие на болестни изменения в организма, които водят до намален имунитет и увеличени лимфни възли по тялото му, но не свързани с упражненото насилие на 24 октомври. Официалното заключение ще се забави малко, тъй като са взети хистологични проби, които подлежат на анализ, каза още прокурор Илиева.

Срещу бащата има разследване и той е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на малолетно дете.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай