Държали 3 месеца в бидони тялото на убитата брокерка

Повдигнато е обвинение на Станимир Рагевски за убийство чрез огнестрелно оръжие

Държали 3 месеца в бидони тялото на убитата брокерка | StandartNews.com

Тялото на изчезналата брокерка от Бургас Теодора Бахлова е преседяло в бидон с киселина повече от 3 месеца.

По тази причина експертите много трудно са извлекли годен ДНК материал от трупните останки, пише Флагман.

Ужасяващи подробности за убийството разкри директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов на брифинг заедно с говорителя и зам.-апелативен прокурор Йовита Григорова.

„Използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид, количество и концентрация предстои да бъде установен, в смес с вода. Първоначално трупът е оставен в жилище, което не е собственост на обвиняемия, което не се обитава постоянно, но до което той има достъп. След това бидонът с останките е преместен в търговски обект, който също от доста време не се ползва. Там тялото е престояло около 3 месеца. След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие извършеното престъпление. Останките от тялото са намерени в Гробищния парк на Бургас, заровени в парцел и на място, които не са посещавани често от хора“, каза старши комисар Калоян Калоянов.

Той добави, че има още доста въпроси, на които трябва да си отговорят разследващите. „Изградили сме си версии, хипотези и на тях ще дадат отговор назначените експертизи и продължаващото в момента разследване. Много по обем работа беше извършена и ако трябва да определя и двата случая, особено първия – бих го определил като пъзел с много малки частици, който бавно и методично до момента успяваме да го редим“, каза Калоян Калоянов.

Обвиняемият в убийствата на 47-годишната брокерката и 28-годишният Юмер Мехмед – Стнимир, е масов убиец, обобщи Григорова.

Тя даде подробности за съдебното минало както на Рагевски, така и на готвача Деян Дичев, за който е ясно, че вече има и повдигнато обвинение – по чл. 294 за укривателството както на телата, така и на оръжието, с което е извършено престъплението. Оръжието, с което е убит Юмер, е намерено при претърсване на територията на Военния дом в Бургас.

Това е винарната, в която той е посрещал и гостил много от представителите на градскя елит.

Двамата обвиняеми са многократно съдени, запознават се в затвора.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай