Изчезналият Иван Йорданов се е самоубил

По тялото на 28-годишния мъж не са открити следи от насилие

Изчезналият Иван Йорданов се е самоубил | StandartNews.com

Изчезналият от тайно технопарти 28-годишен Иван Йорданов, който бе намерен тези дни мъртъв, се е самоубил. Той изчезна преди седмица в района на варненското село Любен Каравелово.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебното производство за смъртта на младия мъж, като то е образувано по член 127 от Наказателния кодекс за евентуално склоняване към самоубийство (това е стандартна процедура, докато не бъдат получени официалните данни от назначените експертизи - бел. ред), съобщиха за Dir.bg от държавното обвинение. От там допълниха, че все още очакват официалните резултати от аутопсията на Йорданов, но при извършения оглед по тялото не са открити следи от насилие.

Иван Йорданов, който е родом от Карнобат, но живее от години в София, изчезна на 25 август. Той пристигнал на партито край Любен Каравелово със свои приятели, пише dir.bg. Купонът бил организиран в затворена Фейсбук група и на него присъствали около 150 души, като сред тях имало и чужденци. Те нощували в палатки, кемпери и каравани край изоставено военно поделение, където било и партито.

След едноседмично издирване тялото на Йорданов бе открито от местен жител на 2 септември. По неофициална информация, младият мъж се е обесил. От тежестта на трупа, клонът обаче се е счупил, затова и тялото е открито на земята.

Действията по разследването продължават. Очаква се назначената съдебно-медицинска експертиза да отговори и на въпроса дали Иван Йорданов е употребил наркотици преди да посегне на живота си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай