Горският: Мехмед може сам да е стигнал дотук

Детето е било босо

Горският: Мехмед може сам да е стигнал дотук | StandartNews.com

Муртаза Клечов - горският, който намери 2-годишния Мехмед, смята, че е напълно възможно детето да е стигнало самò до мястото, където го е намерил.

По думите му по права линия през гората разстоянието е не повече от 2 км, каза той пред екип на bTV Новините.

Мехмед изчезна мистериозно вчера следобед, докато играел пред дома си в Якоруда. Близките му предположиха, че той е отвлечен.

По пътя разстоянието от Якоруда до село Бунцево е около 20 км. Горският е намерил Мехмед на 5 км от селото в гората близо до път.

Мъжът разказа, че детето е било босо, без чорапи и обуто в розови панталони. Самият той дал собствените си чорапи на Мехмед и връхната си дреха.

Горският работник имал в колата си пликче с бонбони и го дал на малчугана. "Не се изплаши,напротив - усмихна се. Казах му:"Айде да те снимам за мама" и той се зарадва, даже на едната снимка се изплези", допълва Клечов.

"Когато го гушнах, целият се разтреперих. Буквално се ошашавих, защото знаех, че е късмет да намеря детето. Аллах го е пазил", допълва притеснен Клечов.

Обадил се веднага в полицията в Якоруда. Взел малкия в скута си и подкарал Нива-та към Бунцево. По пътя момченцето заспало.Когато пристигнал на площада се било събрало цялото село. Предал Мехмед на полицаите, които го прехвърлили в тяхната кола.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай