Вторник,

Беглецът от Костенец ошетал две села в района

От: Редактори -
192
Беглецът от Костенец ошетал две села в района
A
A
A

Полицията откри следи от Стоян Зайков в две от селата в района на Костенец. Той е разбил няколко къщи, в които е влизал да краде храна, да се къпе и да гледа телевизия, съобщава бТВ.

МВР издирва Зайков вече 19 дни. Докато полицията е по петите му, беглецът е разбил две вили в село Свети Спас край Долна Баня.

Опустошил е хладилниците и даже си е взел душ. Полицията за пореден път го изпуснала на косъм, защото като влезли да го задържат след сигнал, банята била още мокра.

Зайков отключил вилата на бивш полицай, опустошил хладилника и даже гледал новините, разказва бившият шеф на отдел в Националното следствие Чавдар Герасимов, който живее в района.

В една вила е проникнато с взлом. Разбити са дървени щори и метални решетки. Проникнато е вътре. Злосторникът не е взел нищо ценно. Имало е скъпи инструменти. Нахранил се е. Гледал е телевизия, каза Чавдар Герасимов, собственик на вила в района.

Зa момента от МВР не потвърждават, че обирите са дело на беглеца. Следи от него са открити и в село Костенец, където разбил една от къщите и откраднал буркани с месо.

Има отлив на туристи и в селото, и в Костенец. Все пак ние сме в планината, повечето хора идват заради разходките и не могат да си ползват пълноценно почивка, посочи Любка Кацарова, кмет на с. Костенец. Местните не ходят по вилите си в района, тъй като се страхуват да не засекат беглеца.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички