През май уролозите от „Пълмед“ с безплатни прегледи за бъбречно-каменна болест и увеличена простата

През май уролозите от „Пълмед“ с безплатни прегледи за бъбречно-каменна болест и увеличена простата | StandartNews.com

Екипът на Отделението по урология в университетски медицински комплекс "Пълмед“ обявява през май кампания от безплатни профилактични и консултативни прегледи по отношение на  бъбречно-каменна болест, ретенция на урина и доброкачествена хиперплазия на простата /ДПХ/. По време на прегледите ще се извършва и ултразвуково изследване. Акцията е част от кампанията от безплатни прегледи, които лечебното заведение ще проведе във връзка с 15-тата годишнина от създаването на „Пълмед“.

Желаещите да бъдат консултирани за бъбречно-каменна болест могат да се възползват на 8, 9, 15 и 16 май. На 22, 23, 29 и 30 май безплатните прегледи ще бъдат посветени на доброкачествена хиперплазия на простата, което представлява увеличена простатна жлеза. Пациентите е препоръчително да дойдат на този преглед с предварително изготвен кръвен тест на простатоспецифичен антиген (PSA), но и без това изследване няма да бъдат връщани.  Всички прегледи ще се осъществят в новия корпус D2 на „Пълмед“ от 12:00 до 14:30ч.

Д-р Станимира Кодинова, началник на Отделението по урология в лечебното заведение, изтъкна, че нейният екип поставя във фокус бъбречно-каменната болест, тъй като в началото на този сезон значително е нараснал броят на спешните оперативни интервенции, свързани с това заболяване. Тя уточни, че навременната диагностика на бъбречно-каменната болест и на доброкачествена простатна хиперплазия, тяхната профилактика и своевременно лечение значително редуцира опасността от усложнения.

Безплатните прегледи ще се провеждат след предварително записване на телефон 032607300 или през платформата Superdoc.bg на https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-na-prostatata

.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай