Как да отслабнем без много лишения? Вижте

Диетолог разкрива интересен факт

Как да отслабнем без много лишения? Вижте | StandartNews.com

Сигурно добре знаете, че при спазване на диета трябва да се откажем от така любимата ни „забранена храна“. Диетолог обаче ни разкрива интересен факт, с който да се поглезим по време на диета и да отслабваме, пише Блиц.

Същността му е, че в предварително планиран ден можете да се поглезите с вкусно лакомство, което толкова много ви липсва, когато отслабвате.

Разрешеното лакомство не означава край на загубата на тегло. По-скоро напротив, правилно планираното „зареждащо“ хранене ще ви помогне да предотвратите продължителни „сривове“ в отслабването и да преодолеете платото на загуба на тегло, обяснява диетологът Екатерина Черкаская.

„Най-важното нещо, което осигурява този трик, е психологическо облекчение и поддържането на положително настроение, докато отслабвате.

Веднъж седмично можете с чиста съвест да се отдадете на деликатеси, които не се вписват съвсем в разбирането на диетата по време на отслабване. Това ви помага да останете на пътя, докато отслабвате.

Той също така дава ясно разбиране на много полезния принцип „80/20“, където 80 е балансирана и здравословна диета, а 20 е храна за удоволствие. Можете да почитате всичко. Това е въпрос на ваш вкус и желание, най-важното - без фанатизъм и без злоупотреба с алкохол”, казва специалистът.

Най-добрият начин да подмамите тялото е да планирате предварително вкусното хранене, но то да е само веднъж на седмица. Не го разтягайте през целия ден, съветва диетологът.

„Освен това не се отказвайте от обичайната си диета през този ден, яжте точно както през обикновените дни и просто добавете още едно хранене под формата на желаното блюдо.

Тя обяснява, че няма добра или лоша храна. Има храни, които не носят значителни ползи за тялото ви. Основното нещо е да има умереност във всичко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай