Украйна пропищя от руски генерал. Кой е "Касапина от Мариупол"?

Това е човекът, който унищожава Мариупол, както заличи градовете и в Сирия

Украйна пропищя от руски генерал. Кой е "Касапина от Мариупол"? | StandartNews.com

Властите в Украйна разкриха самоличността на високопоставения руски офицер, под чието ръководство са били извършени най-жестоките зверства в рамките на военния конфликт, включително бомбардировките над детската болница в Мариупол. Заради бруталните си действия той получава прозвището "Касапина от Мариупол".

"Запомнете го. Това е Михаил Мизинцев", написа в Туитър ръководителката на Украинския център за граждански свободи Олександра Матвичук.

Мизинцев е с ранг генерал-полковник и ръководи Контролния център по национална отбрана на Руската Федерация.

По думите на Матвичук той ръководи операцията по заличаването на Мариупол с почти непрестанните въздушни удари по града, където, освен детската болница, бе уцелен и местен театър, служел за убежище на цивилни граждани.

Сергей Брачук, говорител на украинската армия, също потвърди, че продължаващите атаки срещу Мариупол се ръководят лично от генерал-полковник Мизинцев.

Това е човекът, който бомбардира детската болница, театъра и домовете на хората в Мариупол. Това е човекът, който унищожава Мариупол, както заличи градовете и в Сирия, написа Брачук във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай