Туристи от Балканите атакуваха Пирин планина

Туристи от Балканите атакуваха Пирин планина  | StandartNews.com

Хиляди туристи от всички балкански държави уважиха и тази година откриването на ски сезона в Банско. Още преди обяд те се качиха в Пирин планина, за да не пропуснат спускането на ски легендите.

"За първи път сме тук и сме очаровани от ски центъра. Пак ще дойдем", заяви Мицос от Серес, който бе в Банско заедно със свои състуденти. През целия ден младежите от южната ни съседка се забавляваха под слънчевите лъчи на Бъндеришка поляна и Шилигарника. По традиция в курорта имаше много македонци, гърци и сърби. Стотици от тях не пропуснаха възможността да се снимат със ски легендите. Те признаха, че ни завиждат благородно за модерния ски център, който може да мери с най-добрите в Европа.

„Вече 4 години идвам тук, за да карам ски. Лошото е, че още не става за каране на ски. Иначе центърът ви е на топ ниво. Всичко е добре, само да пуснат пистите, супер се чувстваме тук. Без сняг планината е като ферари без бензин", сподели Ристе Делков от македонския град Кавадарци, който е в зимния ни курорт с още седем студенти, с които учат в Скопие. Той идва 2-3 пъти по време на зимния сезон.

„Цените не са евтини, но всяко удоволствие се плаща. Разбрах, че тази година е осигурена снежна покривка от оръдията за изкуствен сняг за още две писти, което е добра новина", сподели македонецът. По този начин няма да сме зависими от естествения сняг, за да караме ски и сноуборд, стига само да е достатъчно студено, за да работят съоръженията за изкуствен сняг, допълниха неговите приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай