Съкровище взе 11-а жертва

Съкровище взе 11-а жертва | StandartNews.com

Варненец се удави в Синия вир край Медвен

Легендата за съкровището от Синия вир взе нова жертва. "Защо им трябва на хората така да рискуват живота си за една приказка за несметно имане", нареждаха днес хората от котленското село Медвен. Броени минути преди това стана ясно, че 41-годишен варненец се е удавил в Синия вир при подводно гмуркане.

Местните жители твърдят, че водопадът и езерото привличат като магнит иманяри заради легендите, че в подводна пещера е скрито огромно богатство. Входът за нея бил под самия опасен вир. Затова и иманяри, параархеолози и приключенци се гмуркали в опасните води. Синият вир е природна забележителност с голяма красота, но и смъртоносни водовъртежи в езерото под водопада, разказват хората в Медвен. По думите им през годините други 10 души са загинали във водоема, тъй като влизали, когато водата не става за къпане.

Последната трагедия се разиграла на 7 ноември следобед, научи "Стандарт". От полицията потвърдиха за нещастния случай. Мъжът пристигнал от морската ни столица в балканското селце със свой приятел. Около 15,30 ч влязъл с водолазен костюм в буйните води на вира, образуван под 4-метров водопад. За по-голяма сигурност бил вързан с въже, което подсигурявал другият мъж на брега. След известно време приятелят на сушата се усъмнил, че нещо не е наред. Подръпнал въжето, но реакция нямало. Обадил се на тел.112. Пристигналият екип открил тялото на водолаза под скалите на езерото. Приятелят на загиналия не можал да даде рационален отговор какво са правили в този сезон и по това време двамата на това място и за какво се е гмуркал удавеният.

От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че назначената съдебномедицинска експертиза е потвърдила удавянето. "Става въпрос за нещастен случай", казаха от обвинението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай