България най-търсена за детски отдих на Борсата в Москва

България най-търсена за детски отдих на Борсата в Москва | StandartNews.com

Варна. Руснаците търсят най-много оферти за детски отдих, за спортни лагери в бази, подходящи за по-дълъг престой, казаха туропетори, участници на 21-то издание на международното туристическо изложение Москва – MITT 2014. Варна участва със свой щанд, съобщиха от общината. През първите дни посетителите проявяват интерес към спа и балнео центровете в курортите край морската столица, както и към наличието от комплекси с богат набор от медицински услуги.

Впечатленията на туроператорите са, че независимо от напрегнатата политическата обстановка в Русия, няма спад на интереса към почивки в България. От МИЕ официално обявяват, че в началото на февруари е отчетен ръст от 14,9% на записванията на руски туристи.

MITT Москва е едно от петте най-крупни световни туристически изложения и се явява най-важното туристическо събитие в годината за Русия. Повече от 1800 изложители от 85 страни представят своите туристически продукти, нови програми, нови цени и нови направления в развитието си. Изложението се простира в 9 изложбени зали с площ над 55 000 кв. м.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай