YouTube пуска нови AI инструменти за създатели

Dream Screen е разработена специално за YouTube Shorts

YouTube пуска нови AI инструменти за създатели | StandartNews.com

YouTube представи набор от нови инструменти, задвижвани от изкуствен интелект, за да помогне на създателите да произвеждат видеоклипове и да достигнат до по-широка аудитория на платформата. Toва се случва докато компаниите се надпреварват да включат генеративна AI технология директно в своите основни продукти.

Видео платформата представи нова генеративна AI функция, наречена Dream Screen, специално за YouTube Shorts. Dream Screen е експериментална функция, която позволява на създателите да добавят генерирани от AI видео или фонови изображения към своите вертикални видеоклипове.

За да използват Dream Screen, създателите могат да въведат своята идея за фон като подкана и платформата ще свърши останалото. Потребителят, например, може да създаде фон, който да изглежда като в открития космос или на плаж, където пясъкът е направен от желирани зърна, според демонстрации на инструмента, споделени от потрбитрли. 

Dream Screen ще бъде пуснат по-широко през следващата година, казаха от компанията.

YouTube също така разкри нови инструменти, базирани на изкуствен интелект, до които създателите имат достъп, за да помогнат за планиране на видеоклипове или търсене на конкретна музика с помощта на описателни фрази. YouTube заяви, че предлага инструмент за дублаж, базиран на AI, който ще позволи на потребителите да споделят своите видеоклипове на различни езици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай