Apple ограничи плащанията с руските Mir карти в Apple Pay

Компанията обяснява това с проблеми с банките, като подчертава, че няма забрана за използване на карти Mir от нейна страна

Apple ограничи плащанията с руските Mir карти в Apple Pay | StandartNews.com

Apple ограничи използването на банкови карти на руската платежна система "Мир"чрез платежна услуга Apple Pay, а също така започна постепенно да ги премахва от съответното мобилно приложение, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от службата за поддръжка на картодържатели "Мир".

"Apple ограничи плащането с карти от платежната система Mir. В момента те постепенно се премахват от приложението Apple Pay", заяви служител на отдела за поддръжка. По-рано "Комерсант" съобщи, че Apple Pay е блокирала възможността за добавяне на нови карти от системата "Мир", като отбеляза, че свързаните по-рано карти все още са налични. Сега обаче започнаха проблеми и с тях.

По-рано от пресслужбата на Националната система за платежни карти, която управлява картите Mir, съобщиха за ТАСС, че се наблюдава силен спад в броя на изтеглянията на нови карти за услугата Apple Pay. В тази връзка NSPC изпрати официално искане до Apple. В същото време беше отбелязано, че плащането с карти Mir, които вече са заредени в услугата Apple Pay, трябва да се извършва без ограничения - от страна на НСПК няма ограничения.

Въпреки че Apple разреши използването на Mir карти за плащане на абонаменти за своите услуги, не всички потребители успяха да свържат картите си със своя Apple ID. Компанията обяснява това с проблеми с банките, като подчертава, че няма забрана за използване на карти Mir от нейна страна. Apple спря продажбите си в Русия, но продължава да пуска актуализации за своите устройства в страната.

Повече технологични новини може на намерите в рубрика Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай