"Юнивърсъл мюзик груп" спря песните си в социална мрежа

Ето я и нея

"Юнивърсъл мюзик груп" спря песните си в социална мрежа | StandartNews.com

Започна изтеглянето на музиката на "Юнивърсъл мюзик груп" от музикалната платформа TikTok. В началото на седмицата най-голямата музикална корпорация обяви, че след като изтече лицензионното им споразумение в сряда, вече няма да разрешава тяхна музика да се разпространява от приложението. 

Изтеглянето на музиката, свързана с корпорацията, вече започна и много популярни песни изчезнаха от библиотеката на платформата, потвърдиха от TikTok.

Потребителите вече нямат достъп до песните на Ариана Гранде, Джъстин Тимбърлейк, Били Айлиш и много други. Те няма да могат да ги добавят към ново съдържание, а предишни видеа с песни на "Юнивърсъл" ще изчезнат. Засега не се знае дали ще бъдат без звук или ще бъдат изтрити. Това зависи от приложението. 

Самите изпълнители също няма да могат да пускат песните си към "Юнивърсъл". Процесът по заглушаване и изтриване ще отнеме няколко дни. 

В писмо от вторник, адресирано до изпълнителите и авторите на песни, "Юнивърсъл" уточни, че не постига споразумение с компанията по три въпроса: "подходящо обезщетение за изпълнителите и автори на песни, защита на творците от вредните ефекти на изкуствения интелект и онлайн безопасност за потребителите на TikTok".

TikTok плаща на изпълнителите и авторите много по-малко, отколкото другите големи социални платформи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай