Събота,

Ядрено напрежение! Най-опасните бойни самолети са в Европа

От: СТАНДАРТ -
2317
Ядрено напрежение! Най-опасните бойни самолети са в Европа
A
A
A

Най-опасните самолети вече са в Европа. Три дни след речта на Владимир Путин, в която руският президент се заигра с ядрената карта и заяви, че Русия де факто напуска Договора за стратегическо нападателно оръжие - СТАРТ 2, САЩ прехвърлиха в Европа самолети с ядрено оръжие, съобщи „Сега”, позовавайки се на Moskow Times.

Четири стратегически бомбардировача B-52 Stratofortress пристигнаха в  петък, 24 февруари в испанската авиобаза Морон, съобщи командването на американските ВВС в Европа.

Самолетите идват от авиобазата Майнот, Северна Дакота, са прехвърлени в ЕС "с цел сътрудничество и укрепване на отношенията със съюзниците и партньорите на НАТО", както и за демонстрация на готовността на САЩ за колективна отбрана, обяснява командването.

Преди испанската база B-52 посетиха Естония, като извършиха полет на малка височина в Талин по случай естонския Ден на независимостта. Както отбелязва командването, прехвърлените в Европа самолети ще участват идните дни в съвестни операции и учения с партньорите и съюзниците.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com