Вторник,

Вижте какво може да се прави на плажа в Албания

От: СТАНДАРТ -
783
Вижте какво може да се прави на плажа в Албания
A
A
A

Албания отваря плажовете си. Очаква се откриването на летния сезон за всички почиващи в страната да стане факт през последния уикенд на месеца - на 30-31 май. Това обяви директорът на Националната агенция по туризъм Корнелия Феризай, като подчерта, че в сътрудничество със структурите за настаняване и със стопанисващите плажовете субекти са предприети мерки за физическо разстояние.

Чадърите ще са на разстояние 3,5 метра един от друг, а по плажовете ще има хора, които ще наблюдават за спазването на мерките.

Дори и във водата почиващите няма да бъдат допускани на разстояние по-малко от 3,5 метра от хора, с които не са от едно семейство.

В хотелите храната няма се предлага на “шведска маса”, а на почиващите че бъде сервирано в стаята, съобщи сайтът “Ина”.

Мерките предвиждат на 10 квадратни метра да има само 4 членове от едно семейство. Ще има засилени мерки за сигурност в асансьора, при използването на съоръженията за отдих, сауни, басейни и плажа. Здравен координатор ще измерва сутрин и вечер температурата на гостите в хотела.

Директорът на Националната агенция по туризъм заяви, че този протокол ще определи мерките за сигурност, които хотелиерите трябва да спазват, за да упражняват своята дейност по време на туристическия сезон. Те ще получават сертификат за сигурност за чуждестранните туристи, които очакват да пристигнат в Албания.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички