Уилям и Кейт по стъпките на Даяна

Поданици се стичат в Кенсингтънския дворец и кафенето "Лейди Ди"

Уилям и Кейт по стъпките на Даяна    | StandartNews.com

 

Лондон. 15 години след трагичната смърт на принцеса Даяна британците още пазят паметта й, а наследниците й довършват започнатото от нея. Хиляди поданици на кралицата и почитатели на принцесата се стекоха вчера към Кенсингтънския дворец, където живееше Даяна, и към други паметни места, свързани с покойната принцеса, за да си спомнят за нея. Синът й Уилям и съпругата му Кейт, която един ден ще заеме мястото на Даяна, пък след дни се отправят на държавна обиколка в Далечния изток, която принцесата е планирала, но не е успяла да осъществи заради преждевременната си смърт.

В рамките на 8 дни от 11 до 18 септември младият престолонаследник и съпругата му ще посетят Сингапур, Малайзия, Соломоновите острови и Тувалу, която е четвъртата най-малка държава в света. Двамата отпътуват като пратеници на кралицата, като повечето от дестинациите са избрани лично от Елизабет Втора. Бабата на Уилям все още е официален държавен глава на Соломоновите острови и Тувалу.

Един от най-емоционалните моменти в програмата е посещение на ботаническата градина в Сингапур на 11 септември. Там на Уилям и Кейт ще бъде показана специална орхидея, кръстена на принцеса Даяна. Цветето било кръстено на покойната принцеса малко преди смъртта й и тя планирала посещение в страната, за да може да й бъде представено лично. Катастрофата в Париж обаче объркала плановете и Даяна никога не видяла орхидеята. След това цветя ще бъдат кръстени и на Уилям и Кейт на церемония в тяхно присъствие.

Въпреки че във Великобритания няма статуи и мемориали за Даяна и Принцесата на народа привидно изглежда забравена, нейният дух и промяната, която тя донесе в страната и монархията, живее чрез наследниците й Уилям и Хари, коментира в. "Мирър".

Влиянието на Даяна върху монархията е очевидно. Благотворителните дейности, с които се занимават днес Уилям и Хари, са наследство от нея. Не Чарлз, а Даяна водеше Уилям в приюти за бездомни, припомня вестникът. И Даяна беше тази, която настояваше момчетата да имат живот извън Кенсингтънския дворец. Резултатът върху Уилям днес е очевиден, а предразсъдъците от 90-те години са се изпарили. Уилям е уважаван и обичан Принц на народа, който се е оженил по любов и който е отдаден на работата и задълженията си, но не и с цената на личния си живот.

Животът на съпругата му Кейт днес също се дължи отчасти на Даяна. Днес Кейт, също като Даяна, може да общува лесно с хора от всички слоеве на населението, без да се притеснява. Умението да го прави е нейно лично, но разрешението да го прави е заради примера, даден от Даяна преди 20 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай