Турция откри 13 тона марихуана на кораб

Турция откри 13 тона марихуана на кораб | StandartNews.com

Турските сили за сигурност са иззели 13 тона марихуана от кораб, плаващ под боливийски флаг, в международни води недалеч от либийския бряг, предаде Анадолската агенция.

Според информация на турското министерство на вътрешните работи наркотиците били открити при операция на турските сили за сигурност, извършена късно снощи с подкрепа по въздух.

Извършената акция е първата операция, която Турция е осъществила в международни води, отбелязва турската телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Според информацията на турското министерство на вътрешните работи отделът за борба с трафика на наркотици към турската полиция е получил информация за кораба, плаващ под боливийски флаг, и се е свързал с турската брегова охрана, посочва Анадолската агенция.

Турската брегова охрана е установила локацията на кораба на 3 януари, след което била предприета операция за задържането му с участието на самолет и кораб.

Извършването на акцията е било одобрено от турското министерство на външните работи.

Операцията е била осъществена в сътрудничество с боливийското правителство и в съответствие с Конвенцията на ООН срещу незаконния трафик на наркотици и психотропни вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай