Цирк в Брюксел! Какво поиска Лаура Кьовеши

Във връзка със скандалите за корупция

Цирк в Брюксел! Какво поиска Лаура Кьовеши | StandartNews.com

Свалянето на имунитета на замесената в корупционния скандал на Европарламента гръцка евродепутатка Ева Кайли, както и на друга евродепутатка от Гърция - Мария Спираки от групата на ЕНП, е поискал европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, съобщава БТА.

В съобщението на Европейската прокуратура се казва, че “въз основа на доклад за разследване, получен от Европейската служба за борба с измамите (OLAF), има подозрение за измами в ущърб на бюджета на ЕС във връзка с управлението на парламентарните надбавки и по-специално по отношение на възнагражденията на акредитираните парламентарни сътрудници".

Междувременно Европейският парламент прие днес резолюция относно съмненията за корупция от страна на Катар и необходимостта от повече прозрачност в институциите.

Членовете на ЕП изразяват възмущение във връзка с последните твърдения, че евродепутати, бивши членове на ЕП и служители на ЕП са замесени в корупция, пране на пари и участие в престъпна организация, и подкрепят пълното сътрудничество на Парламента с продължаващото разследване, като отбелязват, че вътрешните системи не са успели да предотвратят корупцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай