Трагедията в турската мина.Много жертви, Ердоган отива при работниците

Цяла нощ тече спасителната операция

Трагедията в турската мина.Много жертви, Ердоган отива при работниците | StandartNews.com

Най-малко 28 души загинаха при експлозията във въглищна мина в северната турска провинция Бартин. Трагедията стана снощи. Десетки остават блокирани под земята. Около 110 души са работили в мината по време на взрива, като десетки от тях са били на дълбочина повече от 300 метра под повърхността.

Спасителите копаят през твърда скала, за да се опитат да достигнат до оцелели, съобщи министърът на вътрешните работи на Турция.

По-рано губернаторът на провинцията заяви, че осем миньори са успели да избягат.

На видеозапис се вижда как работниците излизат почернели, придружени от спасители в съоръжението в Амасра, на брега на Черно море.

Стотици служители на спасителните служби, както и роднини и приятели на изчезналите също могат да бъдат видени в рудника, докато спасителите работят през нощта.

Причината за взрива все още не е известна, но местната прокуратура е започнала разследване.

Министърът на енергетиката на Турция заяви, че има първоначални данни, че взривът е причинен от метан, образуващ взривоопасна смес във въглищните мини.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да посети мястото на инцидента днес.

Кметът на Амашра Рекай Чакир заяви, че много от оцелелите са получили "сериозни наранявания".

Един от работниците, който е успял да избяга сам, казва: "Имаше прах и дим и не знаем какво точно се е случило" "Изправени сме пред една наистина достойна за съжаление ситуация", каза той пред репортери.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай