Това ли е истинската мисия на Путин? Говори Навални

Руският опозиционер с остри думи към руския президент

Това ли е истинската мисия на Путин? Говори Навални | StandartNews.com

В момента Путин дава урок как да нулира икономическия растеж на страната си след 20 години. Това написа руският опозиционер Алексей Навални.

„Може би истинската мисия на Владимир Путин е да преподава уроци. За всички - от световни лидери и глобални експерти до обикновените хора. През 2022г. той беше особено добър в това. Отново ни напомни, че пътят, който започва с "малко фалшифициране на избори", винаги завършва с диктатура. За това, че диктатурата винаги води до война. Ех, как не трябваше да забравяме, нали? Години наред световните лидери лицемерно говорят за "прагматична позиция" и ползите в международната търговия. Цената на войната: военна и икономическа помощ за Украйна, бежанците, санкции - всичко това ще струва стотици пъти по-скъпо от договорите за петрол и газ“, пише той, предава Епицентър.

Според Навални, Путин е унищожил медиите и организира политически убийства. „Живее в имперски илюзии. Той е луд, който може да организира кърваво клане в центъра на Европа през 21-ви век. Отговорът на основния въпрос, обаче: как да спрем злия лунатик с армия и ядрена бомба, всички трябва да го намерим сами“, добавя Навални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай