Вторник,

Спецотряд ще евакуира Белия дом

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Спецотряд е в готовност да евакуира Белия дом. Властите в САЩ мобилизираха специален отряд във връзка с пандемията от коронавируса. Задачата му е, наред с другото, евентуалната евакуация на правителството от Вашингтон, пише сп. „Нюзуик”. Според изданието спецчастта включва 10 хиляди души от силите за сигурност.

По-рано кметът на окръг Колумбия Боузър удължи извънредното положение с още един месец поради нарастващия брой случаи на коронавирусна инфекция. Има опасения, че бързото разпространение на COVID-19 във Вашингтон ще придобие мащаб, който може да направи невъзможно нормалното функциониране на правителството.

Освен че защитава столицата на САЩ от възможен враг във всички посоки, отрядът трябва да е готов да евакуира не само работещите в Белия дом, но и други ключови личности на безопасно място.

Според „Нюзуик” на разположение на спецотряда са хеликоптери Blackhawk от 106-ти въздушен батальон, специално проектирани за евакуация. Служителите в това звено потвърдиха, че изучават цялостен план за аварийна евакуация (JEEP), който се отнася до ръководството на Пентагона.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички