Снежен ад в Близкия изток

Снежен ад в Близкия изток | StandartNews.com

Сняг заваля в целия Близък изток. Регионът бе връхлетян и от мощна зимна буря, която принуди сирийци, прокудени от гражданската война в страната им, да се скупчват в бежански лагери, за да се стоплят. Бурята донесе дъжд и град над ливанското крайбрежие, както и силни снеговалежи в планините и долината Бекаа. Там бензиностанции, банки, училища и повечето магазини бяха затворени.

Недалеч от град Анджар мъже опитваха с метли и клони на дървета да почистят навалелия върху бежанските палатки сняг, опасявайки се, че укритията може да рухнат под тежестта му. Вътре в палатките можеха да се видят възрастни, скупчени около печки на дърва, за да се стоплят.

Палестинските власти на Западния бряг и в ивицата Газа обявиха бедствено положение заради бурята. 8-месечно палестинче в бежанския лагер Тулкарем загинало при пожар, причинен от печка.

Сняг натрупа и на Голанските възвишения и в Северен Израел. Училищата в Ерусалим останаха затворени преди прогнозираната снежна покривка от 25 см, за която бе издадено предупреждение. В Сирия сняг засипа планината Касиун край Дамаск. Снеговалежът почти изцяло блокира трафика в столичния град и накара министерството на образованието да затвори училища и университети за два дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай