Силни трусове разтърсиха Турция и остров Крит

4,6 по Рихтер бе усетено в Истанбул,Измир, Бурса и Маниса

Силни трусове разтърсиха Турция и остров Крит | StandartNews.com

Земетресение разтърси Западна Турция малко след 22 часа българско време. Трусът е бил с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер, съобщи правителственото управление по извънредните ситуации, но не са насени жертви и материални щети. 

Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, съобщиха кметът и областният управител на град Балъкесир, в близост до който е бил епицентърът на земетресението.Трусът е бил усетен и в други големи градове като Истанбул, Измир, Бурса и Маниса. След първия трус е последвал и силен вторичен трус с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер.

Епицентровете на земетресенията са били на дълбочина между 4,9 и 11 км. под земната повърхност, съобщи изследователският център “Кандили“ към университета „Мармара“, специализиран в сеизмологични проучвания. 

Минути по-късно земетресение със сила 5.6 по Рихтер е регистрирано на остров Крит. То е усетено в 23.58 часа българско време. По първоначална информация, епицентърът на труса е бил на 125 км източно от Ираклион и на 345 км южно от Измир в Турция. Дълбочината на труса е била 31 км. До момента няма информация за жертви и пострадали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай