Шумахер се стабилизира

Шумахер се стабилизира | StandartNews.com

Гренобъл. Състоянието на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер се стабилизира, без промяна след тази нощ. Това обяви мениджърът му Забине Кем. Тя даде кратко изявление пред болницата в Гренобъл, където Шумахер се бори за живота си след ски инцидента, който претърпя преди два дни.

Бившият пилот остава в кома и лекарите все още не се ангажират да правят прогнози за състоянието му.

"Михаел е под непрекъснато наблюдение. Състоянието му бе стабилно през цялата нощ. За момента това е добра новина, но нищо не се е променило, още е в изкуствена кома. Все още е твърде рано да се представят допълнителни подробности и да се отговори на въпроса "Дали животът му е в опасност". Предпочитам да не коментирам това. Когато има промяна в състоянието му ще организираме пресконференция.

"Стабилно" може да означава и това, което лекарите казаха вчера - състоянието му е критично, но под контрол", обяви Кем пред болницата.

Тя призова медиите да уважават личното пространство на германския пилот, след като вчера журналист, преоблечен като свещеник, опита да проникне в болничната стая на Шумахер.

През нощта Михаел Шумахер бе посетен от бившия шеф на Ферари Жан Тод и бившия му съотборник Лука Бадоер, а фенове издигнаха знамена на скудерията пред болничното заведение в знак на подкрепа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай