Шойгу се разкри ! Истина ли е кой го вика

Северна Корея съобщи, за руска делегация

Шойгу се разкри ! Истина ли е кой го вика | StandartNews.com

Очевидно братя при братя отиват.

Северна Корея съобщи, че руска делегация, включително министърът на отбраната Сергей Шойгу, ще посети тяхната страна тази седмица, за да участва в тържествата по повод 70-годишнината от "Деня на победата". Официалната Корейска централна телеграфна агенция (КЦТА), цитирана от Ройтерс

Руското министерство на отбраната потвърди, че подобна делегация ще направи посещение в Северна Корея, като пътуването започва днес и ще продължи до 27 юли, предаде БТА.

Целта на посещението на министър Шойгу е да укрепи военните връзки между Русия и Северна Корея. Денят на победата е важен официален празник в Северна Корея и се отбелязва на 27 юли всеки година. На този ден страната отбелязва годишнината от прекратяването на военните действия по време на Корейската война (1950 - 1953).

В края на Втората световна война Съветският съюз изтласква японците от Корейския полуостров. Съветската армия окупира северната част, а американската – южната част на страната.

Войната започва през юли 1950 г с нападение на комунистите на Ким Ир Сен над Юга.

Диктаторът се надява по военен път да обедини Корея в една държава, управлявана в духа на комунистическата диктатура.

Плановете му не се сбъдват.

Това е първият горещ конфликт в рамките на Студената война.

В отговор Съветът за сигурност на ООН взема решение да подпомогне южнокорейците. В обстановката на политика на бойкот, предприета от СССР, ООН с решаващото участие на САЩ, контраатакува и отблъсква войските на Северна Корея до границите на Китай.

Мирен договор между САЩ и Северна Корея все още не е сключен, въпреки желанията на последната. Примирието, с което е сложен край на военните действия, става възможно след като през 1952 г. става ясно, че САЩ няма да могат да използват ядрено оръжие за да съкрушат силите на СССР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай