Шокиращо! Изумително решение в Германия

Немците си напускат страната - причината

Шокиращо! Изумително решение в Германия | StandartNews.com

Нарастващите цени на енергията в Европа и в частност Германия карат мнозина да преосмислят начина си на живот.

Тази година се появи нова тенденция, при която, за да избегнат високите разходи за енергия за готвене и отопление тази зима, мнозина избират финансово разумен вариант да отидат на дълга зимна ваканция.

Германските компании за пакетни ваканции се възползваха от обществените настроения и започнаха да предлагат достъпни дългосрочни престои в страни от Южна Европа и Северна Африка.

Дестинации като Турция, Египет, Тунис или Кабо Верде предлагат повече от 90% олинклузив настаняване и са на изключително изгодни цени през зимата.

„Турция вече е дестинация номер едно за германците и вече е много силна дестинация през зимата, така че виждаме много трафик към района на Анталия например“, каза Дънхаупт, добавяйки, че някои пътници са пенсионери, други просто искат да бъдат на слънце през зимата и искат да се чувстват по-добре.

„Но също така има и нов тренд. Много млади хора, предпочитат да отидат в топли страни и да работят дистанционно от плажовете. Те могат да отидат следобед, да поплуват, да ядат хубава храна и това, разбира се, е предимство на страни като Турция. Хубава храна е нещо, което чужденците познават и ценят, затова ходят там“, допълни той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай