Шок! Забъркаха Шолц в грандиозен скандал

Полицията в Берлин разследва твърдения за сериозни телесни наранявания

Шок! Забъркаха Шолц в грандиозен скандал | StandartNews.com

Забъркаха името на Олаф Шолц в грандиозен скандал, след като най-малко девет жени заявиха, че са получили "наркотици за изнасилване" на частна лятна среща на Социалдемократическата партия в Германия. Нейн лидер е именно канцлерът, който също е присъствал на събитието, което се е състояло преди парламентарната ваканция, предаде АФП, цитира БГНЕС.

На срещата е имало около 1000 души - отбрани гости и депутати, а входът е бил само с покани.

„Има доста емоция“, потвърди говорител на парламентарната група на СДП. За първи път информацията е публикувана в берлинския вестник Tagesspiegel.

Полицията в Берлин разследва твърдения за сериозни телесни наранявания, след като 21-годишна жена е подала жалба след "лятното парти на политическа партия". „Съветвам всички засегнати да подадат жалба“, написа по-късно Катя Маст от партията в Туитър.

От СДП изпратиха имейл до всички поканени и присъствали на събитието в сряда вечерта, в който осъдиха "чудовищния акт". Събитието е традиционно за Социалдемократическата партия.

Берлинската полиция съобщи, че жената, която е подала жалбата, не си е спомняла нищо от партито на следващия ден, което я е принудило да премине медицински преглед и да подаде жалба. В показанията си пред полицията жертвата разказала, че по време на събитието й станало лошо след консумация на храна и безалкохолни напитки.

До момента са известни още четири случая на насила дрогирани жени.

"Наркотиците за изнасилване" обикновено се добавят в напитки или храна, като причиняват загуба на памет, обърканост и слабост, съответно жертвите не могат да се съпротивляват на евентуално нападение.

През 2021 г. полицията е регистрирала 22 подобни случая, уточнява всекидневникът Berliner Zeitung. Истинският брой на жертвите вероятно е много по-висок, като жертвите често не могат да си спомнят какво точно се е случило или се срамуват да подадат оплакване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай