Северна Корея предприема нови действия срещу САЩ

Северна Корея предприема нови действия срещу САЩ | StandartNews.com

Пхенян. Корейската народно-демократична република (КНДР) ще предприеме действия срещу САЩ заради враждебната й политика. Това съобщиха от Севернокорейския държавен комитет за отбрана.

Миналата седмица Барак Обама предупреди, че Вашингтон ще направи всичко възможно, за да защити своя съюзник от евентуална агресия на севера. Северна Корея отговори на тези твърдения със заканата.

"Ние вече имаме достъп до ядрено оръжие и няма да се поддадем на политиката на заплаха и на шантажа на САЩ. Нашата страна не се нуждае от нечие одобрение на правото ни да разполагаме с ядрено оръжие. Няма да използваме това оръжие като разменна монета за получаването на икономическа помощ. САЩ са тези, които носят отговорност за съхраняване на напрежението на Корейския полуостров", пише в изявлението на представителя на Комитета за отбрана на КНДР.

По-рано стана ясно, че КНДР започва военни учения с бойни стрелби. Те ще се проведат близо до северната разделителна линия, която служи за морска граница между двете Кореи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай