Сензация! Това предаване побърка света

Рейтингът му скача с 800 процента

Сензация! Това предаване побърка света | StandartNews.com

Аудиторията на сериала „Короната“, посветен на съвременното британско кралско семейство, се е увеличила с повече от 800 процента в Обединеното кралство след смъртта на Елизабет II, съобщи Variety. Височайшата кончина, сложила край на историческо 70-годишно управление, стимулира подновен интерес към популярната поредица на Netflix, предаде Сега.

По информация на компанията за анализ на данни Whip Media в периода от 9 до 11 септември в САЩ броят на гледанията на епизодите е нараснал над 4 пъти в сравнение с предишния уикенд (петък-неделя), а във Франция – над 3 пъти.

Като цяло в световен мащаб гледаемостта на „Короната“ е скочила почти четири пъти през изминалия уикенд спрямо предходния. Констатациите се основават на данни, извлечени от TV Time - приложението за проследяване на телевизионна продукция и филми на Whip Media, което има общо над 22 милиона регистрирани потребители.

Историята в „Короната“ започва в края на 40-те години на миналия век, преди Елизабет да стане кралица на Англия, и трябва да завърши със сезон 6, който ще пренесе действието в началото на новия век.

Петият сезон, чиято премиера е предвидена за ноември, включва обновен звезден актьорски състав. Актрисата Имелда Стонтън ще играе кралица Елизабет II, Джонатан Прайс ще влезе в образа на принц Филип, Доминик Уест ще е принц Чарлз, а Елизабет Дебики – принцеса Даяна.

Оливия Уилямс ще се превъплъти в Камила Паркър Боулз, а Джони Лий Милър (първият съпруг на Анджелина Джоли) ще бъде министър-председателят Джон Мейджър. Сезонът обхваща живота на кралската фамилия в периода на раздялата между Даяна и Чарлз и трагичната гибел на принцесата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай