Семейството на убитата операторка бесни, погнаха Болдуин

Близките на Галина Хътчинс съдят американския актьор

Семейството на убитата операторка бесни, погнаха Болдуин | StandartNews.com

Семейството на операторката Галина Хътчинс, застреляна от Алек Болдуин на снимачната площадка на филма "Rust", съди американския актьор, като претендира за "значително" обезщетение за нелепата ѝ смърт.

Болдуин е държал пистолет "Колт" по време на репетиция за уестърна в Ню Мексико през октомври, когато изстрелва боен патрон и убива Хътчинс.

На пресконференция днес адвокатът Брайън Паниш твърди, че "безразсъдното поведение и мерките за намаляване на разходите" от страна на Болдуин и другите продуценти на филма са довели до смъртта на Хътчинс. Адвокатът, представляващ съпруга на Хътчинс Матю и сина ѝ Андрюс, представи и списък с 15 индустриални стандарта, които според него продуцентите са пренебрегнали на снимачната площадка. Сред тях са неизползването на реквизитен пистолет, вместо истинско оръжие, липсата на лица, квалифицирани да боравят с оръжие на снимачната площадка по време на снимките, и липсата на защитно оборудване за екипа. Паниш също така твърди, че Болдуин е отказал обучение за употребата на оръжие. Той представи 3D анимирана реконструкция на стрелбата.

Искът е подаден в Ню Мексико, където е станал инцидентът. Запитан за размера на обезщетението, което семейството ще търси, Паниш каза: "Смятаме, че то ще бъде значително."

Съдебният иск на семейството е последният от множеството граждански производства във връзка с фаталната стрелба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай