Републиканци се къпали голи в Израел

Републиканци се къпали голи в Израел | StandartNews.com

Вашингтон. Депутати от американската републиканска партия си спретнали нощно къпане без бански в Галилейското езеро в Израел по време на официална визита миналата година, съобщава американското издание "Политико".

Случката станала след вечеря с алкохол до езерото. След приключването й някои от депутатите предложили на останалите да се изкъпят в свещената вода, върху която според Библията Христос е ходел. Един от конгресмените – Кевин Йодър от Канзас, съблякъл всички дрехи и се метнал както майка го е родила в езерото. Двама по-срамежливи депутати пък не съблекли нищо и влезли да се къпят с дрехите, а останалите свалили каквото намерят за добре и последвали колегите си. Участниците в нощното къпане посочват различни мотиви за постъпката си.

Някои твърдят, че са влезли заради религиозното значение на водите в езерото. Други обясняват, че просто искали да се разхладят след тежкия ден, а трети директно признават, че изпитият по-рано алкохол може да има пръст в неочакваното решение за къпането. Случаят се разследва от ФБР, но досега няма повдигнати обвинения за нарушения на реда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай