Путин се запасява с уникални хиперзвукови оръжия

Нови уникални системи скоро ще бъдат взети в Русия

Путин се запасява с уникални хиперзвукови оръжия | StandartNews.com

Нови уникални оръжейни системи скоро ще бъдат взети на въоръжение в Русия. Това заяви руският президент Владимир Путин в понеделник на среща в Кремъл със завършили военни университети, съобщи ТАСС.

"Хиперзвуковото оръжие вече е приведено в готовност – комплексите „Авангард“ и „ Кинжал“. На път са и други уникални оръжейни системи, включително междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“, хиперзвуковата ракета „Циркон“ и зенитните системи С-500 „Прометей“ и други комплекси", каза Путин.

Държавният глава каза още, че вече се формира нова държавна програма за въоръжение с хоризонт за планиране до 2034 г., като се вземат предвид обещаващите разработки на водещи изследователски екипи, отбранителни институти и конструкторски бюра.

"Изпълнението й ще бъде насочено към по-нататъшно укрепване на отбранителния потенциал на страната. И, разбира се, ще трябва да работите с тази техника", обърна се той към възпитаниците на военни университети.

В същото време Путин отбеляза, че най-високи изисквания се налагат и на завършилите учебни заведения на правоприлагащите органи и специалните служби. Той добави, че „те ще трябва да застанат до своите другари, които осигуряват законност и ред и спасяват хората, участват в премахването на последиците от природни бедствия, борят се с престъпността и корупцията, тероризма и защитават страната, нашия народ от вътрешни и външни заплахи."

„Значителните, видими резултати в тези и други ключови области са гаранция за доверието на гражданите и увереното, прогресивно развитие на Русия“, обобщи Путин, като изрази увереност, че всеки военнослужещ на неговия пост ще действа професионално, решително и твърдо в интерес на родината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай