Путин изненадващо долетя с хеликоптер. Отиде на гости на семейство

Кремъл съобщава за посещението

Путин изненадващо долетя с хеликоптер. Отиде на гости на семейство | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин е направил работно посещение в Мариупол, съобщи ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

По данни на Кремъл президентът е пристигнал в града с хеликоптер. Той е обиколил няколко района на града, посетил е редица обекти и е разговарял с местни жители в Невския район. По покана на едно от семействата президентът се отбил в дома им.

В текста се казва, че руският президент е обиколил крайбрежието на Мариупол в близост до яхтклуба, сградата на театъра и други места в града.

Вицепремиерът Марат Хуснуллин докладва подробно на Путин за строителните и възстановителните работи в града и околностите му по време на посещението на държавния глава.

"По-специално той разказа за изграждането на нови жилищни комплекси, социални и образователни заведения, жилищна и комунална инфраструктура и медицински заведения", съобщиха от президентската пресслужба.

Пресслужбата на Кремъл съобщава още, че Путин е провел и съвещание в командния пункт на специалната военна операция в руския град Ростов на Дон, предаде ТАСС. Тази визита там е била извършена на 17 март. Съпровождали са го руският министър на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

Вчера Путин посети Крим по случай годишнината от анексията на полуострова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай