Пригожин проговори! Чия глава поиска

Специално изявление на Готвача на Путин

Пригожин проговори! Чия глава поиска | StandartNews.com

Евгений Пригожин проговори за настъплението си срещу руската армия. Неговата частна военна компания „Вагнер“ превзе днес Ростов на Дон и тръгна на поход срещу Москва. По непотвърдена официално информация руският лидер Владимир Путин и цярото държавно ръководство са се изнесли на пожар в Санкт Петербург. В Москва по спешност бяха евакуирани музеи и молове,  а кметът Сергей Собянин призова жителите на руската столица да не излизат от домовете си. Той обяви понеделник за неработен ден, за да минимизира риска, пише Би Би Си.

ВИЖ ОЩЕ: Какво не знаем за Пригожин – продавачът на хотдог, отнел съня на Путин

Градоначалникът допълни, че поради "трудната ситуация" някои улици и дори квартали на Москва може да бъдат затворени за движение.

ЧВК „Ваагнер” и Е.В. Пригожин не се обявяват против и не призовават за смяната на президента на Руската федерация, органите на централната власт о конституционния строй на РФ, не се обявяват срещу целите и задачите на специалната военна операция, написа в профила си в Telegram ръководителят на групировката Евгений Пригожин, когото руският президент Владимир Путин обвини днес в предателство и срещу когото беше повдигнато обвинение.

ЧВК „Вагнер“ настоява да ѝ бъде предадено ръководството на Министерството на отбраната на Русия, което, според Пригожин, води Русия към военно поражение на бойното поле и съзнателно унищожава ЧВК „Вагнер“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай