Пожарните летят към Бъкингамския дворец. Какво се случва

Няма данни за пострадали

Пожарните летят към Бъкингамския дворец. Какво се случва | StandartNews.com

Странен инцидент вдигна Бъкингамския дворец и пожарните на крак. 

Електрическа триколка се запали, докато е била паркирана пред Бъкингамския дворец, съобщи британския вестник The Telegraph. Изображения показаха димящите останки от нейната рамка. Предполага се, че батерията й е избухнала спонтанно, докато тя е била паркирана на улицата.

Говорител на столичната полиция каза пред The ​​Telegraph, че пожарът не се смята за подозрителен или умишлено запален. На място са пристигнали екипи на пожарната служба, които потушили останките от огъня. Пожарникарите от Лондон са били извикани веднага. Няма данни за пострадали, а инцидентът е приключил в ранния следобед. Останките от триколката са извозени с камион. Полиция е отцепила района. Смята се, че батерията на триколката е била премахната от местопроизшествието, преди останалата част от возилото да бъде изхвърлено безопасно във водата. Служители на пожарната са забелязани да поставят батерията в кутия, пълна с течност, докато разчистват местопроизшествието.

Според уебсайта на Лондонската пожарна, пожарникарите са реагирали на 87 пожара на електрически велосипеди и 29 пожара на електрически скутери през 2022 г., последната година, за която са публикувани пълни данни.

Сред информацията на уебсайта се добавя: „Въпреки че електронните велосипеди и електрическите скутери предлагат чудесен начин за придвижване из града, ако батериите са повредени или започнат да се повреждат, те могат да причинят изключително жестоки пожари. Пожарите на литиеви батерии могат бързо да се разпространят и да причинят големи щети за минути.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай