Почина най-възрастната жена на планетата

В личната й карта пише, че е родена през 1888 година

Почина най-възрастната жена на планетата | StandartNews.com

Израел. 124-годишна израелка от арабски произход почина днес. В личната й карта е посочено, че е родена през 1888 година. Ако това се потвърди, ще се окаже, че тя е най-възрастният човек, живял някога на планетата ни, което ще я направи най-дълголетната жителка на земята. Това предаде ДПА, като се позова на израелски медии.

Мириам Амаш живя в арабското село в Израел Джиср аз Зарка, на около 500 километра от Тел Авив. Тя е майка на 10 деца. Има около 300 внуци и правнуци.

Преди няколко месеца Амаш заяви пред израелски медии, че е на 124 години и че си спомня през коя година е родена, но не и на коя дата, припомня БТА. Така, когато преди десетилетия на Мириам била издадена лична карта, чиновниците записали посочените от нея данни - точната година на раждането и датата 00.00.

Новината за кончината на Мириам идва по-малко от седмица след смъртта на 115-годишната американка, обявена за най-възрастният жител на света. След като тя почина, в Книгата за рекордите на Гинес за най-възрастен жител на света беше вписан японецът Джируемон Кимура, също на 115 години. Досега според официални документи човекът, доживял до най-преклонна възраст, е била Жан Калман от Франция, която е починала на 122-годишна възраст през 1997 година. Тя е родена през 1875 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай