Ответен удар. Убит е лидера на Хамас

Военновъздушните сили на Израел удариха две банки, принадлежащи на терористичната организация "Хамас"

Ответен удар. Убит е лидера на Хамас | StandartNews.com

Тялото на лидера на "Хамас" Айман Юнис беше открито под руините на дома му в Нусират, съобщиха местни медии, предаде „Украйна сега“ в Телеграм канала си. Къщата е разрушена в резултат на нападение от израелската армия, пише actualno.com.

Израелското посолство в Съединените щати съобщи, че бойци на „Хамас“ са отвлекли повече от 100 души, включително цивилни и израелски войници. Според посолството от началото на атаката на „Хамас“ сутринта на 7 октомври повече от 300 израелци са били убити и най-малко 1800 ранени.

По-рано през деня израелски изтребители удариха комплекс, принадлежащ на ръководителя на разузнавателния отдел в терористичната организация "Хамас". 

Успоредно с това Военновъздушните сили на Израел удариха две банки, принадлежащи на терористичната организация "Хамас" за средства за тероризъм, сред които Ислямската национална банка, която обслужва организацията чрез финансиране на терористична дейност, и Първата банка, принадлежаща на организацията. Новините идват след като през нощта израелските военновъздушни сили успяха да ударят и сринат сградата на вътрешното министерство на "Хамас". 

Тази сутрин стана ясно, че първата фаза от операцията "Железни мечове" е завършена. Става въпрос за израелския контраудар в подпалената от "Хамас" война с Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай