Отказаха помилване на един от най-известните убийци в САЩ

Сирхан Сирхан, който сега е на 78 години, трябва да положи повече усилия

Отказаха помилване на един от най-известните убийци в САЩ | StandartNews.com

За пореден път властите в САЩ отказаха да помилват убиеца на кандидата за президент през 1968 г. сенатор Робърт Кенеди, две години след като съвет препоръча той да бъде пуснат на свобода, информира Би Би Си.

Съдебните органи в Калифорния посочиха, че Сирхан Сирхан, който сега е на 78 години, трябва да положи повече усилия, за да разбере какво превръща някого в политически убиец.

През 2021 г. комисията по условно освобождаване се съгласи с адвокатите на Сирхан, че той вече не представлява опасност за обществото. Но губернаторът на Калифорния се намеси, за да отмени решението. Това беше 16-ият отказ за условно освобождаване на Сирхан.

Неговият адвокат, Анджела Бери, твърди, че решението на борда е неправомерно повлияно от губернатора Гавин Нюсъм и от роднини на Кенеди, които продължават да се противопоставят на освобождаването на Сирхан.

На последното си изслушване в комисията за условно освобождаване през 2021 г. Сирхан заяви, че е изминал повече от половин век и че това младо импулсивно дете, което е бил, вече не съществува.

Той беше осъден за убийството на 42-годишния сенатор Робърт Кенеди, брат на президента Джон Кенеди, в кухнята на хотел Амбасадор в Лос Анджелис на 5 юни 1968 г. През 1969 г. той е осъден на смърт, но през 1972 г. щатът Калифорния отменя смъртното наказание и присъдата му е заменена с доживотен затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай